FASTE LÆSERE

fredag den 1. marts 2013

EN TUR TIL TOSCANA.

Onsdag stod den som nævnt på foredrag om Toscana. Torben Brix viste billeder og fortalte med vid og humor om sine mange ture til Toscana.

Han tog os med til Pisa, Lucca, Siena og Firenze. 
Jeg har ingen billeder fra aftenens oplevelser,  men foredraget fik mig til at finde mine egne billeder, fra vores egen tur til Toscana i 2008, frem, og få dem lagt ind på computeren, så dem får i lidt af her.
Vi starter i Pisa der ligger ved floden Arno. Jeg elsker de smukke huse - deres farver og de grønne skodder.
Et sted ved floden ligger den lille kirke "Santa Maria di Spina" fra 1230 - Den ligger lidt sjovt placeret, helt ud til floden, da den i 1871 blev totalt demonterert og flyttet op på den nye vej, så den ikke var udsat for oversvømmelser.

Mest kendt er Pisa jo nok for "Det skæve tårn". Det ligger sammen med domkirken og det smukke dåbskapel på "Mirakel Pladsen".


Vi var ikke oppe i tårnet. Turen derop foregår til fods - udvendigt på tårnet via 293 trin. I stedet nøjedes vi med at betragte det og Kristine afprøvede forskellige fotovinkler.

Foredraget bragte os også til Lucca - det nåede vi ikke da vi var i Toscana. I stedet tager vi en tur til Siena.


Den centrale plads i Siena - "Piazza del Campo" med rådhuset der inspirerede den danske arkitekt der byggede Københavns rådhus, omkranses af huse med forretninger og cafeer. To gange årligt benyttes pladsen til hestevæddeløb og husenes altaner lejes ud til tilskuere. Rundt om i Siena ses skulpturer af Romulus og Remo, der grundlagde Rom og myten fortæller at  Remus' sønner Senius og Acius flygtede nordpå da Romulus havde dræbt deres far, og at de grundlagde Siena.
I Siena er der også en flot domkirke med skønne statuer i Toscansk marmor.


Turen gik nu videre til Firenze, med den fantastiske domkirke med den karakteristiske kuppel og de smukke dekorationer og skulpturer i hvidt, rosa og grønt marmor.


I Firenze finder man også broen "Ponte Vecchio" over floden Arno - den smukke bro hvor guldsmedene i dag holder til, men som oprindeligt var slagternes bro.Foredraget koncentrerede sig om de store byer, men vi nød også de små byer, med stejle gader og deres røde tage


blomsterne 


og ja, det lykkedes mig også at finde en enkelt kat -


eller 2.Jeg håber i har nydt min lille tur i Toscana - min egen lyst til igen at besøge dette smukke sted, ja, den er blevet endnu større, så

STINE OG MATTEO - ARRIVEDERCI IN TOSCANA.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar