FASTE LÆSERE

lørdag den 19. marts 2011

ABC-SCANDINAVIA - "T"


T - for TØNDER-FESTIVAL.


En – næsten – årlig begivenhed i vores liv.


Vores første festival var i 1984 sammen med Annette og John.


Så blev vi forældre og holdt derfor pause til 1994 hvor Rosa og Kristine var med os på deres første festival.
Siden da har vi været at finde i Tønder den sidste hele weekend i august – hvis ikke der har været vigtigere ting på programmet.


De seneste mange år har vi været en flok, der ud over os består af Anne, Sven, Inge og John.
Musikken er altid i top og vi har kun en gang forladt en koncert der ikke var værd at høre på, men den startede med en lækker cajun-buffet, så det var ikke helt spildt.


Weekenden – der starter torsdag – hvor vi flytter ind på festivalpladsen og spiser festmiddag i ”Fiddlers Green” – en lækker menu lavet af en af Sønderjyllands bedste kokke og fint dækkede borde.


Fredag er der tur til Flensburg – pflammkucken i Rote Strasse og shopping, inden turen går tilbage til Tønder og festivalens 1. koncert.
Lørdag spiser vi morgenmad i ”Fiddlers Green” –hygger i på festivalpladsen eller i Tønder by – mødes med festivalvenner fra Tyskland og efter at vi er blevet ”ældre” en lille ”morfar” inden aftenens koncert.

Søndag serverer de den helt store ”Hangover Brunch” på Fiddlers Green – og selv uden tømmermænd er det en stor nydelse med lækker mad og en tjener på hver hånd, der sørger for at der altid er frisk kaffe i koppen.
Vi får købt lidt nyt musik – folkemusik er svær at købe i en alm musikforretning, så vi har altid et par ønsker , eller har hørt nye kunstne.

Vi slutter festivalen med eftermiddagskoncert i telt 1 – hvor flere af festivalens musikere mødes under festlig ledelse af Brian McNeill – og når vi ikke orker mere sætter vi kursen hjemover. Mætte og fornøjede efter en dejlig weekend.


7 kommentarer:

 1. Flotte billeder fra Tønderfestivalerne...Lyder som en dejlig årlig begivenhed...;-D

  SvarSlet
 2. Så spennende og artig! dere har virkelig koset dere! -Margit-

  SvarSlet
 3. Sikke dog nogle dejlige dage I har på Tønder festivalen, og skønne billeder du viser derfra.
  Flot T valg.

  SvarSlet
 4. Ser moro ut på festivalen,
  dere har virkelig noe å se frem til hvert år :)

  SvarSlet
 5. Det må være spændende at opleve Tønder-festivalen i virkeligheden, Marianne - jeg har lavet udsendelser i radioen om den mange gange som lydtekniker. Skønne billeder du viser!
  Ha' en dejlig mandag, klem.

  SvarSlet
 6. Ja, der var jo engang hvor radioen var meget flittig i Tønder, men folkemusikken er jo desværre ikke i så høj kurs længere.
  Åh, hvor jeg savner Alan Klitgaard og hans "Folk-nyt" men festivalen den er der da heldigvis stadig.

  SvarSlet
 7. Kære Marianne
  Jeg har nu læst din blog et stykke tid. Jeg var til min første Tønder Festival i 1983. Året efter flyttede jeg til Tønder og ja det er en dejlig by hele året. Det er også den eneste by i verden med to juleaftner. Den lille i december og den store i august ;-)
  mange musikalske hilsner fra en festival frivillig
  Kirsten

  SvarSlet