FASTE LÆSERE

mandag den 22. august 2011

FOTOKURSUS I VRÅ # 1.

Reparationen af min computer trækker desværre i langdrag, så nu forsøger jeg mig på min minicomputer.


Lørdag den 6. august mødte omkring 35 forventningsfulde mennesker op til eftermiddagskaffe på Vrå Højskole - de 28 til fotokursus og resten til et tegneseriekursus.
Dagen blev brugt på hyggeligt samvær og snakken gik lystigt.
Højskolen der stammer helt tilbage fra 1872, i Vrå fra 1890 er i dag præget af den nordiske mytologi og jeg kunne flytte ind i Asgård.


Søndag bød højskolen på lækker morgenmad mellem kl. 8.00 og 9.00 hvorefter der kaldes til morgensamling i opholdsstuen.
Højskolesangbogen findes frem og forstander Pia Schnoor byder igen velkommen og fortæller kort om dagens gang på højskolen.
Kl. 9.45 mødes vi i skolens fotolokale med vores grej - der spænder fra digitale kompaktkameraer til store professionelle spejlreflekskameraer.
Det viser sig også hurtigt at vores viden og erfaring med kameraet er lige så spredt og det er med stive
ører jeg lytter til hvordan og hvorfor kameraet virker som det gør.
Vi bliver præsenteret for eftermiddagens opgave - hvor vi skal forholde os til blænde og lukketid - den grønne firkant er banlyst og ligså P - døbt panikknappen - og faste programmer.

Efter middag med varm mad er der pause til kl. 13.30 hvorefter vi bevæger os ud i Vrå med vores kameraer.

Opgaverne stod på at fotografere med stor og lille dybdeskarphed - ting i bevægelse og high- og lowkey foto.
Det største problem var "ting i bevægelse" - det er næsten umuligt at finde en søndag eftermiddag i Vrå - nogle var dog så heldlige at "fange" en knallertkører.
Det lykkedes mig heller ikke at fange high og lowkey - bevidst over-og underbelysning af billeder - men nu ved jeg hvordan, så måske forsøger jeg en dag.

Her er mine første forsøg - uden panik.


Hjemme igen var der aftensmad - forskellige slags pålæg og små lune retter - de korte kurser kaldes også 2-kg kurser og ikke uden grund.
Om aftenen var der foredrag om "Det gode billede" inden solen gik ned over den første spændende dag.


4 kommentarer:

 1. Surt med pc'en, men dine billeder ser meget lovende ud.. specielt det med springvandet har du fanget flot.. :-)

  SvarSlet
 2. Tak Inge - ja det går helt godt - uden panik - det var nu nok mest et spørgsmål om at kaste sig ud i det og lige få et par ting sat på plads. Håber at pc'en er klar i morgen - for jeg savner i høj grad mit Photoshop.

  SvarSlet
 3. Fine billeder, og det er bare at kaste sig ud i det, man kan jo heldigvis slette de "dårlige" billeder..Ligesom Inge, flot af springvandet..;)

  SvarSlet
 4. Det lyder som nogle spændende dage, du har haft på højskolen! Det er rart at lære nye fif. Ting i bevægelse er en af de største udfordringer, synes jeg, når man skal fotografere, men det er fine billeder du viser her.

  Klem og ha' en god dag, Marianne!

  SvarSlet