FASTE LÆSERE

lørdag den 31. marts 2012

ITALIENSK VINSMAGNING.

Så blev den tid til endnu en hygglig aften med italiensk vin og antipasti.
ENR Vin i Vrå havde igen sammensat en aften med fotos - vin og antipasti.
Erik fortæller om vinen og Birte tryller i køkkenet.

Vi startede med en

Prosecco, spumante Superbio. Decordi, Emilia Romagna

en dejlig italiensk "champagne"

Ellers var der ikke nogle af vinene som virkelig faldt i min smag men de små antipasti var helt forrygende.

Monticello, Bianco IGT, 2008, San Floriano,  Marche
med

Sogliatine gorgonzola e mascaropone


Butterdejsmedaljoner med gorgonzolacreme.
***
Olie, salt og brød

***

L'Aquidolcia, rosato IGT, 2009, Casteovecchio, Toscana
med

Tartine all avocado


Tartine med avocado

***
Barbera d'Asti, DOCG, 2010, Boeri, Pimonte
med

Crostini con pesto di mandorle e prezzemole
Crostini med mandel-persillepesto

(her glemte jeg at fotografere - sorry.)

***

Cagnulari, DOC, 2008, Santa Maria La Palma, Sardinien
med

Fagottine piccanti


Krydrede skinkeruller med melon

***

Jago Ripasso, Valpolicella Classico DOC, 2008, Villa Spinosa, Veneto
med

Crostini con cannellini e olive nera


Crostini med hvide bønner og sorte oliven

***

Marsala Superiore, Oro Dolce, Pellegrino, Sicilien
med

Bacio di dama


Damekys.


Vi havde en rigtig hyggelig aften - og i selskab med Rosa der var hjemme på weekend.
Det var dejligt at have hende med til sådan et arrangement - selv om hun ikke drikker megen vin - og hende og hendes far blev enige om at de ville købe et lille "sommerhus" i det sydlige Toscana - så det vil jeg da glæde mig til. (HAHA)

Vi fik et par flasker Spumante med hjem til en lun sommeraften på terassen og en flaske af den fantastiske olivenolie - der smagte nøjagtig som nyslået græs lugter - og ufiltreret så der var små stykker af oliven i.


HELT FANTASTISK.

Jens Peter og Erik fik også en lille snak om italiensk øl - og da Erik kom med vin og olie om mandagen var der lagt en flase øl oven i kassen, så den glæder vi os til at smage her i påsken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar