FASTE LÆSERE

søndag den 28. april 2013

JØWT

Der er stadig liv på Havgårdsvej - men det er dog ikke det helt store der sker. 
Almindelig dagligdag kan man vist kalde det. Og dog.

Lørdag den 20. var det ekstra JØWT i Lønstrup.

4. marts udkom Allan Olsens nye CD "JØWT" - men kun i Vensyssel. Den er jo på vendelbomål - og hvem andre forstår det ?
CD'en blev kun solgt hos Spar købmænd og det blev vores Spar i Lønstrup der solgte i april havde solgt flest eksemplarer - omkring 700 stk. Også i den øvrige del af Vendsyssel er der solgt mange eksemplarer, for det lykkedes nemlig Allan Olsen at få en guldplade - 10.000 solgte eksemplarer - kun i Vendsyssel.
Allan Olsen skriver selv på sin hjemmeside
 Nå så lørdag…
Først skulle jeg køre til Lønstrup og signere JØWT-CDer hos købmændene Henrik og Henrik. SPAR i Lønstrup har solgt godt over 700 eksemplarer og vinder dermed den indbyrdes nordenfjordske JØWT-konkurrence mellem SPAR-købmændene. Fornemt…

Her er han så 
Desværre fik vi ingen musik - men til gengæld havde Henrik og Henrik disket op med lidt godt til ganen - et hyggeligt arrangement på en helt almindelig lørdag.
Til jer der er blevet interesserede kan jeg fortælle at pladen nu også er udkommet i "rest-Danmark" og kan købes hos Stereo Studio.

Søndag aften fik vi besøg fra Hannover - vores gode ven Udo havde taget toget den lange vej fra Hannover til Aalborg, hvor vi hentede han.
I dagtimerne fifler han og JP med et lille project, men om aftenen hygges der og Udo havde bestilt "Danish Dynamite" - en fiskeret han stiftede bekendtskab med forrige gang han var på besøg-

og hvad er så "Danish Dynamite" - ja, det er Udo der har døbt det sådan - Skagen Food kalder det Skrubbe-lakseduet og du kan finde  min opskrift her.

Denne gang havde jeg lavet "Krydderurte-tabbouleh med forårsgrønt" - og også her havde sparkøbmændene en finger med i spillet. Opskriften fandt jeg nemlig i deres gratis magasin - Kulør - for april 


 • 1 dl speltkerner
 • 1 bdt. grønne asparges
 • 1 bdt. radiser 
 • 1 agurk
 • 1 bakke cherrytomater
 • 2 håndfulde friske krydderurter
 • reven skal fra en økologisk citron 
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt og peber

Speltkernerne koges efter anvisning - aspargesene skæres i små stykker og dampes 1 min. Grøntsagerne skæres i skiver eller tern og krydderurterne hakkes.
Alle ingredienserne blandes og olivenolien krydret med salt, peber og citron hældes over.

Det smager super skønt.Ellers er der stadig gang i strikketøjet - det går fremad med Flower Power Frakken. 
Begge ærmer er strikket og jeg er begyndt at montere frakken og strikke de endeløse kanter, så inden længe  kan jeg vise den frem - både her og på gaden i Lønstrup. 

2 kommentarer:

 1. Jo, jeg forstår det skam godt, trods det, at jeg ikke er vendelbo. Men jeg er en af de største fans af Allan Olsen og var så heldig at få JØWT til Grønland en af de første dage... jow, jow, den kører oss li'e nu, da!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu kan man jo også med rette sige at du bor nord for Limfjorden.
   Jeg har altid haft et meget ambivalent forhold til Allan Olsen - fordi jeg husker ham fra dengang hvor han altid var så skide fuld, men jeg må indrømme at jeg nu har ændret holdning - han har jo været en del i TV Nord og var også rigtig hyggelig her i Lønstrup, så nu er jeg sikker på at jeg skal høre ham når han her til sommer igen spiller i Biograf Cafeen.

   Det skal nok blive jøwt.

   Slet