ROSENVAND.
300 g rosenblade
2 l demineraliseret vand
Rosenbladene hældes i et glas og den demineraliserede vand hældes over.
Trækker 3-4 dage - mørkt og køligt, men ikke i køleskab. Filtreres og hældes på flasker.
Rosenvandet kan holde sig i køleskabet i et par uger, men kan også fryses.
- jeg fryser mit i isterningposer for nogle opskrifter kræver kun et par spiseskefulde.
ROSENSIRUP.
2 dl sukker - 1 dl vand - 2 dl sammenpresssede rosenblade - 1 spsk rosenvand - saften af ½ citron.
Bladene stødes let med en morder og kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Koger 15-20 minutter til det har en passende tykkelse.
Hældes på glas og afkøles. Rør evt. ekstra rosenvand i hvis den kolde sirup er for tyk.
Tusind tak Marianne. Det vil jeg prøve :0)
SvarSletTak for inspritionen..
SvarSletDet ser godt ud.
Dejligt at dele - og det smager himmelsk -
SvarSlet1. portion er allerede spist.
Efter at have smagt siruppen, valgte jeg dog at si bladene fra - synes ikke rigtigt de smagte.