FASTE LÆSERE

fredag den 17. september 2010

MEMORY LANE.

Vores søndagstur i Aarhus og Madames opfordring om at vise et billede fra ’70’erne gav mig lyst til at tage på en lille foto-safari i Aarhus ”down Menory Lane” og da jeg skulle på en lille ferie hos Rosa i Sjællandsgade – der hvor vi jo også boede fra 1978-80, var det jo oplagt.Jeg startede hos ”Oktober” – socialistbogsalget i Ny Munkegade – vist sjældent, men den er der endnu – ligeledes er ”Spartakus” i Studsgade –


med Lenin i fuld størrelse på døren – den samme plakat som vi havde på væggen i Sjællandsgade.

På vej ned mod centrum går vejen forbi Købmand Smedegård – dengang var det faderen der havde forretningen – i dag er det sønnen, der nu også var i forretningen dengang.På hjørnet af Norsgade og Thunøgade ligger stadig den lille butik der sælger secondhand bøger og kunst, selv om den vist ikke er særlig aktiv – men det var den nu heller ikke i slutningen af ’70’erne.
I Gammel Munkegade ligger Askeladen – der har jeg købt meget lanolinuld og uldstof til pigerne da de var babyer – dengang lå den dog i Stadionallé – men forretningen har stadig den samme atmosfære som dengang.
I Guldsmedegade ligger Emmerys – i dag en moderne cafe – men i ’70’erne var det et gammeldags konditori med gamle plydsmøbler m.m. – men hvor har min veninde og jeg drukket mangen en kop kaffe af de fineste gamle porcelænskopper på Emmerys.
Længere nede ad gaden ligger Hans og Grethe The og Kaffe – dengang Fritz Hansens theforretning – men samme sted.
På Store Torv/ Badstuegade ligger Borgportens Isenkram – med alt til faget hørende – ”fås det, fås det her”.


På hjørnet af Badstuegade/Pustervig ligger Sofie – dengang lå den i Rosensgade og var dengang en mere speciel forretning end nu, men stadig et besøg værd.


I Badstuegade ligger også Skumhuset – her har det ligget i mange år, men i 78 var det en lille forretning i Sjællandsgade 54.
I Skt. Clemens Stræde ligger stadig den skønne blomsterhandel Clemens Idé Butik nøjagtig som dengang. Dog mangler den søde lille hund i forretningen.Vi slutter denne tur hos Mackies Pizza – i dag et stort og fint sted – dengang et lille pizzeria hvor man sad ved disken og som noget helt nyt dengang spiste pizza med fingrene.


Det var vores faste spisested dengang med en helt speciel atmosfære, som desværre forsvandt da den blev moderniseret.

Her stopper min tur – men måske fortsætter jeg en anden gang. Det var sjovt at se byen med fortidens øjne – det satte virkelig gang i minderne, og byen rummer mange flere minder, fra to dejlige år i Aarhus og alle besøgene årene igennem.Ingen kommentarer:

Send en kommentar