FASTE LÆSERE

mandag den 24. december 2012

SÅ BLEV DET ENDELIG JUL.

22. Dec.
JUL.

"Jul var midvinterens drikkegilder, som blev afholdt i medten af januar, men vikingerne flyttede julen til den 22. december. Man drak jul.  .... Det ældste ved hylen er selve ordet, mens julebryg er den ældst kendte julegave."

23. Dec.
JULEBRYG.

"At drikke julebryg er vor ældste juleskik. Julebryg er en lige så gammel tradition som ordet jul, der kendes fra omkring år 900.

Verdens første julebryg i nyere tid , den belgiske Stella Artois er fra 1926.
Den næsten sorte jule-hvidtøl blev sendt på markedet af De forenede Bryggerier første gang julen 1896.


Juleøl og julebryg er noget der nydes i stor stil her i huset - vi forsøger at smage forskellige julebryg, og vores julehvidtøl henter vi på Fyn, i Refs Vindinge.Helt fra pigerne var små har især Kristine elsket juleøl - et år da hun var omkring 5-6 år spurgte hun midt under juletravlhed i køkkenet om hun måtte få en juleøl - "Ja, du ved selv hvor de står" var det svar hun fik og hun fandt sin øl. En halv times tid senere kom vi ind i stuen - fandt Kristine sovende på gulvet, ved siden af sin juleøl - der var drukket halvt op - det var dog ikke en hvidtøl hun havde fundet, men sin fars "47" - men da hun altid har kunnet lide øl havde hun uden problemer drukket halvdelen.  Hun drikker stadig øl - både juleøl og julebryg.


Nu vil jeg slutte med mine små fortællinger og "Den danske Jul" - den 24. får i først i morgen. 

Rigtig glædelig jul til alle


2 kommentarer:

  1. Glædelig jul Marianne til dig og dine.
    Hyggeligt med dine små fortællinger ¤<(:0)

    SvarSlet
  2. Tak i lige måde Marianne.. :-)

    SvarSlet