FASTE LÆSERE

tirsdag den 26. april 2011

NORDKRAFT.


Så blev det tid til at gå indenfor på Nordkraft - Aalborgs gamle elværk, der i dag er fritids- og kulturcenter og bl.a. rummer spillestedet "Skråen" - "Teater Nordkraft" - "Biffen" og "Kunsthal Nord" sammen med bl.a. den rytmiske dag- og aftenskole og andre fritidsorganisationer.
Også idrætten er at finde på "Nordkraft" med bl.a. DGI og SIFA.
Sammen med disse aktiviteter er der også en cafe og en  restaurant.


Nordkraft har en særlig betydning for os da det var her Jens Peter fik arbejde, som arbejdsmand da vi flyttede fra Aarhus til Aalborg, og hvor han var sikret arbejde i samtlige ferier mens han læste på AAU.


Vi har besøgt ”Skråen” et par gange, da det som oftest er her der er koncerter med folkemusik, men huset indeholder mange spændende ting – og oplevelsen af den gamle bygning, der er nænsomt ombygget, er en oplevelse i sig selv.For tiden kan man se udstillingen

Wind - Still Visualizing the Immaterial

i "Kunsthal Nord".


Siden 2001 har kunstnerparret danske Steen Rasmussen og japanske Rikuo Ueda bedt en række mennesker indsamle vind forskellige steder i verden og dokumenterer begivenheden med fotos.
Den fortsat voksende vindsamling ” Cannedwind ” består af snart 200 forseglede dåser, og af etiketterne fremgår oplysninger om den indfangede vind, indsamleren, tidspunktet og så forskellige lokaliteter som Japan, Danmark, Israel, Palæstina, Holland, Belgien, Sverige, Italien, Polen og USA.
Efter den dejlige tur langs havnen og besøget på Nordkraft, besøgte jeg moster Nette som bor et stenkast  fra det hele, og det blev en dejlig eftermiddag med hygge og snak i hendes dejlige, lille oase midt i byen.
Aftensmaden stod Kristine for og da Jens Peter var færdig med sin ugentlige omgang badminton, kørte vi igen hjem til Lønstrup.

2 kommentarer:

  1. Sikke et spændende sted der er kommet på det gamle elværk.. Det må jeg huske til næste gang jeg kommer på de kanter.. :-)

    SvarSlet
  2. Flotte billeder, du har taget, det er da vist på tide, jeg kommer ind og ser Nordkraft

    SvarSlet