FASTE LÆSERE

fredag den 22. april 2011

TUR LANGS AALBORGS NYE HAVNEFRONT # 1

Tirsdag havde Jens Peter en aftale i Aalborg og jeg bestemte mig for at benytte chancen og det dejlige forårsvejr til at tage med.


Jeg har længe gerne villet besøge Aalborgs nye havnefront og blev derfor læsset af bilen "på den anden side" af Limfjordsbroen - ved restaurationsskibet "Prinses Juliana"."Det gode skib Prinses Juliana har oprindeligt fungeret som et hollandsk skoleskib - navngiver af HKH Prinsesse Juliana af Holland i 1931 - deraf det hollandske navn "Prinses Juliana".
Skibet har fungeret som restaurantskib siden ca. 1980 og er senest renoveret i 2007."Turen går langs havnen der emmer af nyt liv - med dejlige spisesteder -  "Jin Cun" med kinesiske og mongolske retter - i et af de gamle pakhuse,  det nye glashus med Restaurant "Fution" - gourmetrestaurant og sushibar, den gamle isbryder "Elbjørn" og videre hen til Cafe og Restaurant "Utzon".
Langs havnen finder du også et aktivitets-område der er indrettet til forskellige former for boldspil – en lille byhave med træer, blomster og bænke.

Senere åbner der et havnebad og der er pavilloner med toiletter, is- og sandwichbar.


Den før så trafikerede flersporede vej forbi havnen, er nu en "fredelig" vej -


med et meget flot fortov.
Turen går videre, og slår et lille slag op på Toldbod Plads, med sin fantastiske vandkunst - der sjældent er tændt, men alligevel utrolig smuk.Efter et lille smut op på Nytorv efter kontanter og lidt frokost, holder jeg en lille pause mens jeg nyder udsigten over fjorden.
1 kommentar:

  1. Hold da op, der er da virkelig blevet gjort noget ved Havnen, godt at det ikke bare ligger brak hen, men bliver brugt...Der er virkelig meget at gå på opdagelse i...;-D god påske..

    SvarSlet